top of page

Молитва за нацијата - Сигурност и безбедност


Господи Татко, доаѓам пред Тебе, во моќното име на Исус, молејќи се за безбедноста и сигурноста на нашата нација. Ја бараме Твојата божествена заштита над нашата земја, нејзините граници и нејзиниот народ. Заштити нѐ од зло и дај им мудрост на нашите лидери додека донесуваат одлуки, чувај ги нашите заедници. Нека Твојот мир ги надмине сите разбирања, чувај ги нашите срца и умови во Исус Христа. 

Господи, ние ја доверуваме нашата безбедност и сигурност во Твоите љубезни раце. Заштити ја нашата нација од сите форми на опасност, без разлика дали е видлива или невидлива. Дај му мудрост на нашите органи за спроведување на законот, војската и персонал за итни случаи како што служат и штитат. Твојот мир нека ја обвие нашата земја да носи удобност и сигурност за секој граѓанин.

Во Моќното Име на Исус Христос се молам Небесен Татко, ти благодарам Господи Свет Дух за совршените молитви, ти благодарам Господи Исусе за Твојата пресвета крв. Амин!Библиско писмо:

  • Псалм 17/2: Господ е моја тврдина и прибежиште мое, мој избавител, Бог мој, помошник мој и ќе се надевам на Него. Тој е сила на спасението мое и заштитник мој.

  • Псалм 90 (91)/4: Ќе те заштити со Своите крилја ќе се засолниш под Неговите крилја, Неговата Вистина е штит и закрила.

  • Изреки 18/11: Името на Господа е цврста кула! Ако во неа побегне праведник, во безопасност е.

  • Филипјани 4/6-7: За ништо не грижете се, туку во сè преку молитва и молба со благодарност изјавувајте ги пред Бога своите барања, и мирот Божји, што го надвишува секој ум, ќе ги запази вашите срца и вашите мисли во Исус Христос.

 


0 views

Comments


bottom of page