top of page

Молитва за нацијата - Семејства


Господи Татко, доаѓам пред Тебе, во моќното име на Исус, молејќи се за сила и единство на семејствата во нашата нација. Ја молиме Твојата благодат  и мудрост да изобилува во секој дом, негувајќи љубов, почит и здрави врски. Твоето присуство да биде основа на секое семејство, водејќи ги родителите во нивните улоги и негувајќи ги децата со Твојата вистина. Ние стоиме на ветувањето на Твоето Слово, знаејќи дека како што растат семејствата, напредува и нашата нација. Господи, ги подигаме семејствата низ нашата нација до Тебе. Ти барам Татко да ги зајакнеш врските меѓу сопрузите и сопругите, родителите и децата,  браќата и сестрите. Твојата љубов, Исус Христос, да биде Камен - Темелник на секое семејство, обликувајќи ги нивните интеракции и обликување на нивниот карактер. Заштити ги семејствата од поделби и расправии и пополни ги истите со разбирање, простување и хармонија во секој дом. 

Во Моќното Име на Исус Христос се молам Небесен Татко, ти благодарам Господи Свет Дух за совршените молитви, ти благодарам Господи Исусе за Твојата пресвета крв. Амин! Библиско писмо:

  • Исус Навин 24/15: Ако, пак, не ви е угодно да Му служите на Господа, одберете си сега, кому да му служите: на боговите ли, на кои им служеа татковците ваши? А, јас пак и домот мој ќе му служиме на Господа, бидејќи Тој е Свет!

  • Изреки 22/6: Поучи го момчето го почетокот на патот негов: тој нема да скршне од него и кога ќе остари.

  • Ефесјани 5/25:  Вие, мажите, сакајте ги жените свои, како што и Христос ја засака Црквата и се предаде Себеси за неа.

  • Колосјани 3/18-21: Вие, мажите, сакајте ги жените свои и не огорчувајте ги! Деца, на родителите свои бидете им послушни во сè, зашто тоа Му е благоугодно на Господа! Татковци, не дразнете ги децата свои, за да не паѓаат со духот!

 0 views

Comments


bottom of page