top of page

Молитва за нацијата - Праведност


Господи Татко, доаѓам пред Тебе, во моќното име на Исус, молејќи се за праведноста да проникне во секој аспект на нашата нација. Ние го бараме Твојот Свет Дух да ги убеди нашите срца да ја следиме праведноста во нашите мисли, зборови и постапки. Ти барам Татко, Твојата вистина да ги води нашите одлуки и правдата заедно со интегритетот да преовладуваат во општеството. Ние стоиме на ветувањето на Твојот Збор, знаејќи за тоа дека праведноста го возвишува народот. Господи, се молиме со длабока желба за праведноста да ги исполни срцата на нашите водачи, пратеници и граѓани. Дај ни храброст да се залагаме за она што е правилно и праведно, дури и кога се соочуваат со противење. Изјавувам праведноста да тече како река и декларирам закрепнување на единството за обнова на нашата земја.

Во Моќното Име на Исус Христос се молам Небесен Татко, ти благодарам Господи Свет Дух за совршените молитви, ти благодарам Господи Исусе за Твојата пресвета крв. Амин! Библиско писмо:

  • Изреки 14/14: Правдата подига народ, а беззаконието ги срамоти племињата.

  • Матеј 6/33: Но барајте го најнапред царството на Бога и Неговата правда, и се ова ќе ви се придаде.

  • Матеј 5/6: Блажени се гладните и жедните за правда, оти тие ќе се наситат!

 

0 views

Comments


bottom of page