top of page

Молитва за нацијата - Издржливост


Господи Татко, доаѓам пред Тебе, во моќното име на Исус, се молам за издржливоста да ги исполни срцата на нашата нација. Ја бараме Твојата сила во нас за да можеме да издржиме пред испитувања, неуспеси и предизвици. Додели ни дух на храброст за да се издигнеме над неволјите, знаејќи дека си наше засолниште и извор на моќ. Ние стоиме на ветувањето на Твојот Збор, знаејќи дека во Тебе, ние можеме да правиме сè. Господи, се молиме за издржливоста да изобилува во нашата нација. Исполни не со вера, истрајност и непоколеблив дух. Дај ни способност да ги надминеме пречките и неуспесите, знаејќи дека Си со нас. Нека Твојата сила се манифестира совршено во нашата слабост за да може нашата нација да се искачува над предизвиците, сјаејќи како сведоштво за Твојата верност.

Во Моќното Име на Исус Христос се молам Небесен Татко, ти благодарам Господи Свет Дух за совршените молитви, ти благодарам Господи Исусе за Твојата пресвета крв. Амин! Библиско писмо:

  • Псалм 27/7:   Господ е тврдина моја и штит мој; на Него се надева срцето мое и Тој ми помогна, затоа се зарадува срцето мое и Јас ќе го прославувам со сето мое срце.

  • Исаија 40/29-31:  Он му дава сила на изморениот и му дарува јачина на изнемоштениот. Се изморуваат и момчињата и ослабуваат, и млади луѓе паѓаат, а оние кои се надеваат на Господа, ќе ја обноват силата своја: ќе кренат крилја како орли, ќе трчаат и нема да им биде тешко, ќе одат и нема да се изморат.

  • Филипјани 4/13: Сѐ можам преку Исус Христос, Кој ми дава сила.

  • Евреите 12/1-2: Затоа и ние, имајќи толку многу сведоци, да отфрлиме од себеси секакво бреме и грев, што лесно нè окружува, и со трпеливост да побрзаме кон претстојната борба, имајќи Го пред очи Началникот и Завршителот на верата – Исуса, Кој, поради Неговата идна радост претрпе крст, откако го презре срамот, и седна од десната страна на престолот Божји.

 

1 view

Comments


bottom of page