top of page

Молитва за нацијата - Помирување


Господи Татко, доаѓам пред Тебе, во моќното име на Исус, барајќи го Твојот исцелувачки допир за поправање на нарушените односи, мостот на поделбите и да донесеш единство меѓу различните заедници. Дај ни срце на простување, разбирање и емпатија додека се обидуваме да се помириме еден со друг. Ние стоиме на ветувањето на Твоето Слово, знаејќи дека во Христос сè е помирено. Господи, се молам за помирувањето да проникне во секој агол на нашата нација. Помогни ни да се гледаме еден со друг низ Твоите очи, вреднувајќи ја вродената вредност и достоинство на секоја личност. Дај ни храброст да се соочиме со неправдата и барам обнова во истата. Нека Твојата љубов и благодат ги водат нашите разговори, акции и напори за помирување.

Во Моќното Име на Исус Христос се молам Небесен Татко, ти благодарам Господи Свет Дух за совршените молитви, ти благодарам Господи Исусе за Твојата пресвета крв. Амин! Библиско писмо:

  • Матеј 5/9:  Блажени се миротворците, зашто тие ќе се наречат синови Божји!

  • 2. Коринтјани 5/18: А сè е од Бога, Кој нè измири со Себе преку Исуса Христа и ни го даде служењето на тоа измирување.

  • Ефесјани 4/1-3: Браќа, во Господа, ве молам да се однесувате достојно според звањето, за кое сте повикани, со секаква смиреност и кротост, со долготрпеливост, поднесувајќи се еден друг со љубов, трудејќи се да го запазите единството на Духот преку врските на мирот.

  • Ефесјани 4/31-32: Секое огорчение и јарост, гнев, викање и хулење нека бидат подалеку од вас заедно со секоја друга злоба. А еден спрема друг бидете добри, сочувствителни, проштавајќи си еден на друг, како што и Бог ви прости во Христа.

 

1 view

コメント


bottom of page