top of page

Молитва за нацијата - Мудрост и расудување


Господи Татко, доаѓам пред Тебе, во моќното име на Исус, молејќи се за мудроста и расудувањето да ја води нашата нација. Ти барам Твојот Свет Дух да ги исполни нашите водачи, законодавци и носители на одлуки со божествена мудрост додека тие анализираат сложени прашања и предизвици. Татко, дај му го духот на расудување за да можат да прават разлика помеѓу вистината и измамата и духот на храброст да спроведат праведни избори. Јас  стојам цврсто на ветувањето на Твојот Збор, знаејќи дека оние кои бараат мудрост ќе ја најдат. Господи, ние понизно ја бараме Твојата мудрост и расудување да проникне во секоја одлука направена во нашата нација. Дај им храброст да дејствуваат во согласност со Твојата волја. Твојата мудрост нека ги води нашите патишта, водејќи нè кон праведноста, правдата и благосостојбата на сите граѓани.

Во Моќното Име на Исус Христос се молам Небесен Татко, ти благодарам Господи Свет Дух за совршените молитви, ти благодарам Господи Исусе за Твојата пресвета крв. Амин! Библиско писмо:

  • Изреки 2/6: Зашто Господ дава мудрост од устата Негова доаѓа знаењето и разумот.

  • Изреки 9/10:  Почеток на мудроста е стравот Господов, и познавањето на светиот е разум.

  • Јаков 1/5: Ако некому од вас не му достига мудрост, нека ја моли од Бога, Кој на сите им дава изобилно и без укор – и ќе му се даде.

  • Јаков 3/17: А мудроста, што иде одозгора, е најнапред чиста, а потоа мирна, кротка, покорна, полна со милост и нелицемерна.

 

4 views

Comments


bottom of page