top of page

Молитва за нацијата - Младина


Господи Татко, доаѓам пред Тебе, во моќното име на Исус, молејќи се за младината на нашата нација. Барам Твое водство, заштита и обезбедување на нивните животи. Дај му мудрост, проникливост и сила да се справат со предизвиците со кои се соочуваат. Да бидат вкоренети во Твојата вистина и да станат водачи кои смело ги следат Твоите патишта. Господи, ја воздигнувам младината на нашиот народ кон Тебе. Води ги во нивните одлуки, односи и определби. Опкружи ги со ментори и духовни пастири кои ќе ги инспирираат и охрабруваат да одат по Твоите повелби. Заштити ги од штетни влијанија и опреми ги  да бидат агенти на позитивни промени во нашето општество.

Во Моќното Име на Исус Христос се молам Небесен Татко, ти благодарам Господи Свет Дух за совршените молитви, ти благодарам Господи Исусе за Твојата пресвета крв. Амин! Библиско писмо:


  • 1.Тимотеј 4/12: Никој нека не ја презира твојата младост, туку на верните да им служиш како пример во словото, животот, љубовта, духот, верата и чистотата!

  • Изреки 3/5-6:  Надевај се на Господа од сè срце и не се потпирај врз твојот разум. По сите свои патишта размислувај за Него, и Он ќе ти ги покаже твоите патеки.

  • Еремија 29/11: Оти само Јас ги знам замислите, што сум ги смислил за вас, вели Господ, замислите за добро, а не за зло, за да ви дадам иднина и надеж.

  • Псалм 148/12-13: Момчиња и девојки, старци со децата – сите нека го фалат името на Господа; зашто е само Неговото име возвишено; Него Го фалат на небото и на земјата.

 

0 views

Comments


bottom of page