top of page

Молитва за нацијата - Мир


Господи Татко, доаѓам пред Тебе, во моќното име на Исус, молејќи се за мирот да царува во нашата нација. Ја бараме Твојата божествена интервенција за смирувње на бурите кои предизвикуваат  поделби, омраза и раздор. Дај ни дух на единство, разбирање и помирување О, најмил Господи, нека Твојот мир ги надмине сите недоразбирања. Ти барам да ги чуваш нашите срца и умови во Христос Исус. Господи, се молам за бран на мир да се разоткрие над нашата нација. Отстрани ги оградите што нè раздвојуваат и помогни ни да ја прифатиме нашата заедничка хуманост. Дај им мудрост на нашите лидери да продолжат со мирни резолуции кои ќе поттикнат клима на хармонија. Твојот мир, ти барам, да биде светилник на надеж, привлекувајќи ги луѓето заедно и да станат одраз на Твојата љубов кон светот.

Во Моќното Име на Исус Христос се молам Небесен Татко, ти благодарам Господи Свет Дух за совршените молитви, ти благодарам Господи Исусе за Твојата пресвета крв. Амин! Библиско писмо:

  • Јован 24/27: Мир ви оставам; мирот Свој ви го давам; Јас ви го давам не како што го дава светот. Да не се плаши срцето ваше.

  • Матеј 5/9: Блажени се миротворците, зашто тие ќе се наречат синови Божји!

  • Римјани 12/17-18: И никому не враќајте зло за зло, а размислувајте за тоа што е добро пред сите луѓе.  Ако е можно, доколку тоа зависи од вас, бидете во мир со сите луѓе.

  • Филипјани 4/7: И мирот Божји, што го надвишува секој ум, ќе ги запази вашите срца и вашите мисли во Исус Христос.

 

1 view

Kommentare


bottom of page